Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třebíč veze po samostatných nájezdech dva body z Jihlavy!

5. 4. 2011

 Třebíč veze po samostatných nájezd dva body z Jihlavy !

 

tre.gif

T Ř E B I Č - Třebíčtí včera odehráli zápas v Jihlavě kde chtěli uhrát aspoň bod. To se povedlo a nakonec si vezou naši borci z prvnícho derby 2 body. Na začátku zápasu se nechali hosté zaskočit a hned ve čtvté minutě inkasovali branku dokonce třetiny domácí skórovali ještě dvakrát a hosté jenom snížili na 3:1. Nakonec hosté dokázali vyrovnat a po třetí třetině byl stav nerozhodný 3:3 a v samostatných nájezdech rozhodl v 15 sérii Marek Laš a hosté si vezou tedy dva body z Jihlavy.

 

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 3:4sn (3:1,0:1,0:1-0:0-0:1)

Branky a nahrávky : 4.Dobrovolný (Čachotský,Bezděk),10.Polcar (Protasenja),12.Čachotský - 8.Zahradník (Nahodil,Burian),26.Nahodil (Zahradník,Posmyk),49.Obdržálek (Čech), rozhodující samostatný nájezd Marek Laš Rozhodčí: Padevět-M. Svoboda-P. SvobodaVyloučení : 3:2 Využití : 1:0 V oslabení : 0:0 Diváci : 2980 diváků Průběh utkání : 1:0,1:1,3:1,3:4

 

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Malena-Dobrovolný,Kaláb-Šidlík,O. Posmyk-Ficenc,Staněk-Suchý-Bezděk-Čachotský-Padělek,Polcar-Protansenja-Man,Škumát-Maliník-Krupka,Hodek-Jeslínek-Pitule

SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda (12..min.Fiala) - Posmyk-Ostrčil,Malinský-Sláma,Mocek-Ovšák,Bulička-Hrbáček - Burian-Nahodil-Zahradník, Čech-Laš-Obdržálek,Dolníčrk-Kocák-Šachl,Sojčík-Milotinský-Kreuzer.

KOMENTÁŘ K ZÁPASU  

Domácí v prvním zápase sezóny přivítali  doma pře svými diváky SK Horáckou Slavii Třebíč. Domácím chyběl Oldřich Bakus jenž skončil svojí hráčskou kariéru. Naopak hosté měli hned několik změn. Na lavičce hostujících se ukázal nový trenér Roman Rybenský a trio obránců Posmyk,Ovšák,Mocek a se čtyřmi útočníky Milotinský,Šachl,Kreuzer,Sojčík jenž už působil v týmu Dukly. I přesto to měl být vyrovnaný zápas a takové spestření prvního zápasu ligy.

Hosté do utkání špatně a hned z první vážné situace ve čtvrté minutě inkasovali když se trefil domácí obránce Jiří Dobrovolný  - 1:0. Hosté ale dokázali rychle odpovědět a v 8. minutě byl stav 1:1 trefil se za hosty Petr Zahradník a hrálo se od znovu. Jihlava se poté dostávala do tlaku a z toho vyplynul další gól, když puk vybojoval Protasenja na Polcara, Který se opřel do střely a Neruda byl bezmocný - 2:1. Hosté nebyli ve své kůži a když šel za sekání Marek Posmyk nebylo co řešit. Hned po buly se dostal před Nerudu Čachotský a zavěsil pod víko - 3:1. Ve 12.min. došlo ke střídání hostujícícho gólmana. Místo Nerudy tam šel Radek Fiala. Dokonce třetiny se nic nezměnilo a tak domácí vedli 3:1.

Druhou třetinu začaly hosté aktivněji než domácí kteří přestali tak trochu hrát a hosté toho využily hned po 6. minutách snížil  bývalý chrudimský forward Lukáš Nahodil - 3:2. Domácí se snažily zvýšit svůj náskok, ale náhrada v brance za Nerudu Radek Fiala skvěle zachytal a nepovolil domácím navýšit náskok. Z toho hosté těžili a ke konci třetiny se dostávali do tlaku ale nepřesné střely neskončily v brance domácích a tak nám skončila druhá třetina kde domácí inkasovali barnku na 3:2.

Do třetí třetiny šli domácí s tím, že musí dát aspoňgól, protože hosté hráli svůj hokej a chytli druhej dech a skoro celou třetinu se tlačily  do branky domácích. Domácí se nedokázali prosadit když v brnce stále skvěle chytající gólman hostů vychytal jejich největší tutovky tak se do útou dostávali hosté, kteří pokračovali ve stejném stylu jako v druhé třetině a také je hnalo za vyrovnáním 180 diváků z Třebíče. A nervy tekli a když v 42. minutě po buly se do bitky pustil domácí Malena a Ostrčil tak diváci byli ve varu. Ale stále byl stav 3:2 a hosté chtěli vyrovnat. To se podařilo když v 49. minutě napřáhl Obdržálek byl stav 3:3. Domácí začali hrát až tak ke konci zápasu ale skvěle chytající Fiala černou věc za sebe nepustil a po 48 minutách v brance nepustil ani gól šlo se na njezdy.

Následovaly nájezdy. Za domácí jel jako první Čachotský, který ale na Fialu nevyzrál. Za hosty jel Nahodil, kterého ale skvěle vychytal Řehoř. Dále jel také Padělek, ale i ten nevyzrál na Fialu. Za hosty vyrazil na nájezdy Petr Obdržálek a také neproměnil svůj shout-out. Jihlavský trenér povolal na další nájezd Mana, který se trefil přesně a Jihlava vedla 1:0 a už to vypadalo, že dva body zůstanou v Jihlavě, ale za hosty se rozjela nová posila Petr Šachl a skóroval se štestím a rozhodčí musel k video rozhodčimu, který gól uznal 1:1.Čtvrtý nájezd neproměnil Bezděk ani Dolníček. V pátém nájezdu jel Kaláb a jen tak tak skóroval, takže hostující posila 21letý Michal Milotinský musel dát a když provedl podobný nájezd jako Jan Marek bylo vyrovnáno 2:2. Takhle to pokračovalo dalších 10 nájezdů a gólmani drželi své týmy a poté se ale rozjel Marek Laš, který dal rozhodující nájezd na 3:4 a Třebíč si veze důležité dva body. Bod zůstal v Jihlavě.

Ohlasy trenérů po zápase:

Roman Rybenský - trenér SK Horácká Slavia Třebíč : Ze začátku jsme inkasovali branku hned ve čtvrté minutě což nás zaskočilo, ale my jsme dokázali vyrovnat už v osmé minutě. Poté nám Jihlava odskočila na rozdíl dvou branek a my jsme museli střídat gólmany. O přestávce jsem řekl klukům jak mají hrát a co dělají za chyby a vyplatilo se to dokázali jsme snížit na rozdíl jedné branky a ke konci třetiny jsme měli tlak, ale branka tam nepadla. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme vyrovnat. Tlačily jsme a dočkali se vyrovnání což jsem byl rád a díky vlastně skvělému  výkonu Radka Fialy , který nedostal gól od 12. minuty což jsem byl velice rád a šli jsme na nájezdy, které nás všechny vyčerpali a my jsme rádi za dva body.

Josef August trenér HC Dukla Jihlava: Mě se utkání  hodnotí hodně špatně a vlastně když jsme ve 12. minutě vedli 3:1 tak poté jsme si celý zápas prohráli samy. Prostě do 12.minutě na ledě vládl jeden tým a to jsme byli my. A od té 12. minuty vlastně když Třebíč střídala gólmana, který skvěle chytal se jejich hra zvedla. Pak když začala ta druhá,třetí třetina tak už jsme neměli takový tlak a měli jsme málo šancí a když jsme měli tak tam byli nepřesné nahrávky tak to porstě nešlo.Nastali nájezdy a tam je to loterie a chtěli jsme ten bod navíc získat před domácími diváky a to se nepovedlo za stavu 3:1 prohrát 3:4 to je prostě strašný. Určitě z toho vyvodím nějaké důsledky. Třebíč si zasloužila vyhrát  hrála lépe takže prostě mají ten bod navíc.

 

HVĚZDA UTKÁNÍ : Radek Fiala -gólman SK Horácká Slavia Třebíč. 

                                            fiala_radek.jpg