Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třebíč nasázela Jihlavě bůro !

7. 4. 2011

 

Třebíč na úvod nasázela Jihlavě bůro !

tre.gif

T R E B I C - Naši hokejisté včera odehráli svůj první zápas v sezóně pod vedním nového trenerského dua Rybenský,Uhlíř v Jihlavě kde chtěli alespoň ten bod urvat. To se naším hokejistů povedlo na výbornou a vezou si 3 body z Jihlavy kde dokázali ze tří přesilovek využít všechny tři a také se v hostující sestavě ukázali nové posily které mají také svůj podíl na první výhře v sezóně.

 

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 2:5 (0:1,1:3,1:1)

Branky a nahrávky : 28.Man (Dobrovolný),50.Padělek (Čachotský) - 14.Burian,22.Zahradník (Nahodil),24.Obdržálek,30.Posmyk (Nahodil),44. Sojčík (Milotinský,Andres) Rozhodčí: Padevět-M. Svoboda-P. Svoboda Vyloučení :3:3 Využití : 0:3 V oslabení : 0:0 Diváci : 3450diváků Průběh utkání : 0:3,1:3,1:5,2:5

 

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Malena-Dobrovolný,Kaláb-Šidlík,O. Posmyk-Ficenc,Staněk-Suchý-Bezděk-Čachotský-Padělek,Polcar-Protansenja-Man,Škumát-Maliník-Krupka,Hodek-Jeslínek-Pitule

SK Horácká Slavia TřebíčLandsman - Posmyk-Čížek, Mojžíš-Ostrčil, Malinský-Dudáš,Sláma-Popela, - Burian-Nahodil-Zahradník,Laš-Čech-Obdržálek,Dolníček-Kocák-Přibyl,Sojčík-Milotinský-Andres

KOMENTÁŘ K ZÁPASU  

Domácí Jihlava se chtěla doma určitě při svém prvním zápase předvést před domácími fanoušky, ale čekal jí těžký oříšek v podobě SK Horácká Slavia Třebíč. Ta před novou sezónou udělala pár změn jak v týmu hráčském tak v týmu trenérském. Na post trenéra usedlo duo Rybenský,Uhlíř, kteří měli k dispozici pár nových posil.

Měl to být vyrovnaný zápas, ale když ve 14. minutě využil přesilovou hru hostující Burian tak  Jihlava tak trochu přestala hrát. Jihlava si ještě dokonce první části vytvořila pár šancí, ale nová posila v brance hostů Filip Landsman nepovolil domácím skórovat. Takže po první třetině vedl tým Horácké Slavie 1:0.

Druhé dějství začalo podobně jako to první a to tlakem hostů, kteří hráli v klidu a bylo to na nich znát.Když na začátku druhé třetiny šel jeden z domácích hráčů do kabin za faul na hlavu protihráče měla Třebíč 5ti  minutovou přesilu a dokázala jí hned dvakrát využít. Nejprve když domácí chtěli vyhodit tak zachytl puk hostující Petr Zahradník, kterému nabil Lukáš Nahodil a ranou z mezikruží nedal Řehořovi šanci - 0:2. Hosté stále pokračovali v přesilovce 5 na 4 a přineslo další branku v početní výhodě. Z poza branky  Petr Obdržálek navýšil skóre na 3:0pro hosty. Pro Jihlavu to v téhle době nevypadalo moc růžově, ale domácí se nevzdali a souhra dvou Jiřích jmenovitě Jiří Dobrovolný, který nahrával Jiřímu Manovi, který našel skulinku mezi Landsmanovi betony a hosté museli lovit puk ze sítě poprvé. Stav byl tedy 1:3. Za dvě minuty dokázal navýšit náskok Třebíče na 4:1 Marek Posmyk, jenž pálil od modré čáry a vymetl pravý roh Řehořovi branky . To bylo vše z druhé třetiny domácí dostali už 3 góly z přesilovek a prohrávali 1:4.

Třetí třetina začal jak jinak než tlakem hostů a ty potvrzovali, že jsou páni na ledě a ve 44. minutě to potvrdil bývalý hráč Jihlavy Peter Sojčík, který dostal nahrávku od dalších dvou nových posil Michala Milotinského Bronislava Andrese a stav byl už 5:1 z pohledu hostů. Domácí už neveděli a snažili se zápas už jen dohrát, ale gólu se ještě dočkali v 50. minutě se po krásném pasu od Tomáše Čachotského dostal před Landsmana Aleš Padělek a nedal Landsmanovi šanci - 2:5. Domácí ještě vycítili šanci ještě s tímto zápasem něco udělat, ale bylo pozdě. I přes závěrečný tlak góla vstřelit nedokázali a hosté z Třebíče si vezou zasloužené tři body.

OHLASY TRENÉRŮ : 

Roman Rybenský - trenér SK Horácká Slavia Třebíč :  Ze začátku bych chtěl říct, že my jsme určitě spokojeni jak se nám zápas povedl. Chtěli jsme zde uhrát alespoň bod a to se nám určitě povedlo a jsem rád za tři body. V dnešním zápase si myslím, že rozhodli hlavně naše přesilovky. Za Jihlavu mělo nastoupit pár hráču, kteří však nenastoupili a byla docela oslabená a my jsme toho dokázali naplno využít. Chci ale také poděkovat vynkajícím fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu. Děkujeme za celý klub.

Josef August - trenér HC Dukla Jihlava : Nevyjádřil se.